fbpx

Складаємо весільні привітання правильно

s1_66775_80Вітання - це незмінна частина будь-якого свята. Але якщо на звичайному святі можна обійтися двома-трьома словами, то весільні привітання повинні відповідати певним правилам. Адже тільки продумана і заздалегідь підготовлена промова буде досить яскравою, виразною і такою, що запам'ятається. До речі, готую привітання всі учасники урочистості, включаючи і самих молодят. Іноді промова молодої сім'ї розбивається на невеликі весільні відступи. Слова подяки батькам за хліб-сіль, і гостям за подарунки вимовляються безпосередньо після того, як молоді розламали коровай і після закінчення церемонії вручення подарунків. Але повернемося до тих привітань, які складають особи запрошені. Зробити це дійсно непросто, та й до того ж гостей, як правило, багато і всім їм хочеться побажати молодим щастя. Однак за правильної організації все обов'язково вийде!

Отже, для того, щоб усім гостям вдалося побажати молодим щасливого сімейного життя, їм добре б розбитися на групи, від імені яких і буде вимовлятися вітальна промова. Припустимо, це може бути об'єднання за сімейною або професійною ознакою.

Потім слід розібратися, хто ж, власне, буде вимовляти саме привітання (хоча можна скласти його і так, щоб кожен з групи сказав хоча б слово). Зазвичай, таке право надається голові родини, начальнику і близькому другу. Побажання може бути складено у віршах (в ідеалі, власних) або в прозі, може прозвучати як притча або наказ, мати серйозний чи жартівливий тон. Але головне - воно має бути коротким, лаконічним, але виразним і вражаючим. Тільки в такому разі його уважно вислухають і молоді, і гості. Ще одна важлива деталь: вимовляти весільне привітання слід «без папірця», тобто його треба вивчити напам'ять. По-перше, це говорить про те, що Ваші слова йдуть від серця і Ваші побажання щирі. А, по-друге, чесно кажучи, промови, які читаються з листа, безжально вирізаються при монтажі весільного відео.

 

Якщо формат і сценарій весілля передбачає мінімальний час для привітань, і так само, якщо Ви просто соромитеся публічних виступів, весільні побажання можна передати молодим у письмовому вигляді. У цьому випадку його потрібно обов'язково барвисто оформити, наприклад, у вигляді сувою з печатками, вишитого рушника і т.д. Тоді Ваше привітання точно запам'ятається молодим на все життя. Особливо підходить такий спосіб вітання тим, хто не зможе потрапити на весілля. При цьому Ваше завдання - вчасно відіслати привітання. Порада: весільне привітання може спиратися на минуле (наприклад, на історію знайомства молодих). Але говорити в ньому слід про майбутнє молодих, яке, звичайно буде наповнене радістю і щастям. Можна зробити іменне звернення (до обох молодятам), де обіграти їх характери, гідності і звички. А ще можна скласти звернення до молодого подружжя, використовуючи афоризми і слова відомих людей. Наприклад:

Як говорив Ейб Лінкольн - більшість людей щасливі настільки, наскільки вони вирішили бути щасливими. Тож нехай наші наречені приймуть це рішення прямо зараз, а ми всі будемо цьому свідками!{jcomments on}

Реклама

© IGVA studio. All rights reserved.