fbpx

Чи варто вірити весільним прикметам?

125585Здавна наші предки вірили в різні повір'я. Стосовно до кожного свята були свої прикмети, а для весілля особливо. Вважалося, що якщо в день весілля випадає дощова погода, то це на щастя у подружньому житті, якщо наречена зламає каблук під час весільного свята, то шлюб не обіцяє бути міцним. У які весільні прикмети досі вірять молодята?

Люди здавна вірили в різні прикмети. Вважалося, що потойбічні сили завжди готові порушити людський спокій, а особливо, коли люди раділи і були щасливі. Прикмети не обійшли і весілля стороною, саме під час цієї урочистості люди раділи більше всього на світі, адже в цей урочистий день возз'єднувалися долі двох люблячих людей і щоб їх вберегти від зла свято супроводжувалось великою кількістю народних прикмет.

У наші дні в прикмети вірять так часто, проте до цих пір багато молодят звертають на них увагу. Звичайно, варто їм вірити чи ні - справа кожного, але можливо на всяк випадок варто звернути на них і свою увагу.

 

Сьогодні, напевно, багатьох молодят мучить одне важливе питання - коли справляти весілля? Хтось вибирає для цього дня вихідні, хтось будні, хтось грає весілля влітку, а комусь до душі і взимку. У наших предків з цього приводу існували свої весільні прикмети. Тому, якщо ви є забобонним, то день свого весілля найкраще призначити на 3, 5, 7 і 9 число, тому що зігране в ці дні весілля принесе щастя молодої сім'ї. Не щасливий шлюб чекає тих, хто вирішив справити своє весілля в п'ятницю. Як говорить народна мудрість: справиш весілля в травні - все життя будеш маятися. Щасливими місяцями для вступу в шлюб вважаються: червень, серпень, вересень, листопад, грудень і лютий.

Погода в день весілля також пов'язана з весільними прикметами, тому якщо в день торжества ллє дощ, йде сніг чи мете заметіль - чекати щасливого життя. Стоїть вітряна погода - доведеться чекати молодятам "вітряної" життя.

Свої ж прикмети існують і в багатьох весільних традицій. Приміром, з випусканням білих голубів є одна стара прикмета, яка добре збереглася до наших днів. Відомо, що першу дитину можна дізнатися за стрічкою, яка була прив'язана до лапок голубів. Якщо найвище злетів голуб з блакитною стрічкою, то першою дитиною в сім'ї буде хлопчик, з рожевою - дівчинка. Також при зустрічі молодят з батьками, які чекають їх з короваєм, можна визначити, хто буде стояти на чолі родини. Хто з молодят відкусить більший шматок від короваю той і буде головним у подружньому житті.

Весільні вбрання і аксесуари молодих також не обійшли стороною весільні прикмети. За старим повір'ям вважалося, що наречена не повинна до вступу в шлюб показувати женихові свою весільну сукню. Побачить наречений - сімейне життя буде нещасним. А щоб шлюбний союз був міцним і надійним, то на весілля наречена повинна одягнути на себе щось нове, старе, блакитне. Не можна віддавати, давати міряти і продавати урочисте плаття нареченої, а то доведеться все життя жити в сварках і розбіжності. Якщо на торжестві наречена зламає каблук, то і шлюбний союз буде крихким.

Весільні обручки - символ вірності і любові, тому з ними також існують різні прикмети. У минулі часи наречений носив срібне кільце, наречена - золоте. Сьогодні молодята воліють дарувати один одному золоті обручки з камінням. Однак слід пам'ятати, що якщо молодята обирають обручки з агатом, то це до міцного шлюбу, з аметистом - до щирості, з сердоліком - на щастя, з гранатом - до вірності, з рубіном - до пристрасної любові, з діамантом - до вічної любові.

Що ж до інших весільних прикмет, то слід відзначити найбільш відомі. Якщо молодята мріють про щасливе життя, то вони повинні розбити перший келих із шампанським. Спільно розрізають весільний торт - жити в мирі та злагоді.

Вірити чи ні у весільні прикмети особиста справа кожного, але беззастережно їм довіряти точно не варто, адже сімейне життя молодята будують по-своєму.{jcomments on}

Реклама

© IGVA studio. All rights reserved.