fbpx

Про весільні прикмети

890У якому б освіченому столітті ми не жили, з якою б поблажливістю не ставилися до забобонів наших бабусь і прабабусь, але настає день, коли навіть найзапекліший скептик починає вірити в неймовірну кількість прикмет і повір'їв, накопичених століттями і пов'язаних з весільною церемонією. І вірування ці збереглися до наших днів ще з язичницьких часів. Адже, наприклад, обсипання нареченого і нареченої зерном - є не що інше, як відлуння древнього весільного жертвопринесення богам! Монетки у взуття молодих, шпилька на спідницю нареченої «від зурочення», гудіння весільного кортежу, проходження молодих між запаленими свічками - це все звідти, з язичницьких часів, коли магічні ритуали і прийоми, що оберігають молодят і їх майбутнє сімейне вогнище, були невід'ємною частиною будь-якої весільної церемонії.

Як професійний весільний фотограф, можу сказати, що однією з популярних фотографій у вашому весільному альбомі неодмінно стане знімок, на якому наречений при виході з будинку нареченої переносить свою кохану через поріг на руках. І це - зовсім не бажання нареченого продемонструвати свою силу оточуючим, часто він навіть не замислюється над тим, навіщо він це робить. А все дуже просто - старовинна прикмета свідчить, що якщо наречену перенести через поріг рідної домівки на руках, то на ногах вона вже не захоче туди повертатися. До речі, мені часто доводиться стикатися і з прикметою, пов'язаної зі свідками - виявляється, не можна, щоб свідки були розлучені чи, навпаки, одружені, тому що така ситуація призведе до неприємностей, в першу чергу, для самих свідків.

Подробнее: Про весільні прикмети

Найпопулярніші весільні прикмети

f_472590768ea54

Хід весільного дня і всієї весільної церемонії - це цілий ритуал, складний і урочистий, повний народних прикмет, багато з яких мають давню історію. Деякі весільні прикмети є споконвічно українськими,  деякі - прийшли до нас з весільних культур інших країн. Тут я розповім вам лише про деякі, найбільш популярні прикмети. Чи варто вірити прикметам - питання складне. Але однозначно прикмети надають всьому, що відбувається на весіллі особливий шарм, особливу значимість.

Отже, почнемо з тих прикмет, що пов'язані з обручками, які є основним весільним символом і одним з головних предметів в туалеті нареченого і нареченої.

Обручки молодят повинні бути однаковими (зрозуміло, за стилем оформлення, а не за розміром). Згідно прикметам, краще всього вибирати прості, лаконічні, гладенькі обручки, але якщо ви неодмінно хочете обручку з візерунком або насічкою, написом - нехай вона буде продубльована і на кільці майбутнього чоловіка (дружини).

Подробнее: Найпопулярніші весільні прикмети

Чи варто вірити весільним прикметам?

125585Здавна наші предки вірили в різні повір'я. Стосовно до кожного свята були свої прикмети, а для весілля особливо. Вважалося, що якщо в день весілля випадає дощова погода, то це на щастя у подружньому житті, якщо наречена зламає каблук під час весільного свята, то шлюб не обіцяє бути міцним. У які весільні прикмети досі вірять молодята?

Люди здавна вірили в різні прикмети. Вважалося, що потойбічні сили завжди готові порушити людський спокій, а особливо, коли люди раділи і були щасливі. Прикмети не обійшли і весілля стороною, саме під час цієї урочистості люди раділи більше всього на світі, адже в цей урочистий день возз'єднувалися долі двох люблячих людей і щоб їх вберегти від зла свято супроводжувалось великою кількістю народних прикмет.

У наші дні в прикмети вірять так часто, проте до цих пір багато молодят звертають на них увагу. Звичайно, варто їм вірити чи ні - справа кожного, але можливо на всяк випадок варто звернути на них і свою увагу.

Подробнее: Чи варто вірити весільним прикметам?

Реклама

© IGVA studio. All rights reserved.